А докато магистраттие се караха за поста на Иван Гешев, в

...
А докато магистраттие се караха за поста на Иван Гешев, в
Коментари Харесай

Кой пише реформата? Пеевски сред авторите на конституционните промени

А докато магистраттие се караха за поста на Иван Гешев, в парламента депутатите се сблъскаха челно за мястото на Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси. 

Сега, от ПП-ДБ ще търсят начин за изваждането му от нея. Стигна се до остри спорове и пререкания в зала. А междувременно Христо Иванов, Пеевски и Карадайъ проведоха дълга среща в стаята на Движение за права и свободи. Камелия Колева с детайлностите.

 

Денят на депутатите стартира със вербален конфликт. Един против различен от парламентарната естрада се изправиха Христо Иванов и Йордан Цонев. 

ГЕРБ, които поддържаха избора на Пеевски, резервираха неутралитет. 

Критики имаше от опозицията.

Отговорът на Делян Пеевски ме закъсня - не от парламентарната естрада, а от коридорите

А през това време Движение за права и свободи разгласиха на уеб страницата си предложенията за смяна на Конституцията.сред тях са Висшият правосъден съвет да бъде разграничен на два съвета - съдийски и прокурорски. Главен прокурор ще има само че единствено с една функционалност -  да реализира методическо управление върху активността на всички прокурори, като задачата е идентичното използване на закона. А това даде старт на нови совалки сред плитическите партии и една изненадваща среща в парламентарна стая на Движение за права и свободи - между Христо Иванов, Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ.

Припомняме, че през вчерашния ден Делян Пеевски беше определен за член на конституционната комисия с гласовете на Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и ГЕРБ. От ПП-ДБ гласоподаваха срещу - с изключение на водачите на групировката Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, които се въздържаха. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР